in

У Врбасу око трећина тестираних позитивна на Ковид 19

Према последњим подацима, у Ковид амбуланти у Дому здравља у Врбасу током дана прегледа се и до седамдесет пацијената, од чега је педесет првих прегледа. Око двадесет пацијената дневно позитивно је на Ковид 19.

Према речима шефице Ковид амбуланте у Врбасу Сузане Богић Бановић у протеклом периоду дошло је и до промене у клиничкој слици заражених, те је мање пацијената са упалама плућа, а више оних са симптомима у горњим дисајним органима, попут гребања у грлу, кашља, цурења из носа.

Више пацијената жали се на повећану температуру, малаксалост и главобољу, али се већина лечи на нивоу примарне здравствене заштите.

Радно време Ковид амбуланте у Дому здравља у Врбасу је сваког дана од осам до двадесет два часа, а тестирања су до двадесет часова.

У Дому здравља у Врбасу грађанима је доступна и четврта доза вакцине, а паралелно се обавља и вакцинација првом, другом и трећом дозом. На располагању су вакцине произвођача Синофарм и Фајзер, а имунизација је могућа сваке среде од осам до дванаест часова на Одељењу опште праксе.