in

У Суботици поново почела с радом народна кухиња Црвеног крста

Поводом почетка школске године, у организацији Црвеног крста, у пет књижара у Суботици организована је акција прикупљања школског прибора за малишане који су у стању социјалне потребе због чега су и корисници програма народне кухиње.

У књижарама “Либра”, “Папирус”, “Стил Б”, “Мапа 5” и “Фора 4”, док купују својој деци школски прибор, родитељи могу нешто од тога да донирају и за ове малишане. Прошле године, у овој, акцији, “Хуманост за нове школске победе”, прикупљен је школски прибор за 36 малишана.

На казану народне кухиње Црвеног крста у Суботици, која је од 1. септембра поново почела припрему топлих оброка, храни се укупно 1.200 Суботичана, од којих је око 300 малишана узраста од две до 18 година, а 600 њих су старији од 65 година.

“Хиљаду корисника Народне кухиње Градске организације ЦК у Суботици ће свакодневно добијати своје топле оброке на 33 пункта који се налазе у месним заједницама док ће преосталих 200 корисника своје оброке добијати кроз месечне ланч пакете”, каже Миодраг Варо из Црвеног крста Суботица.

црвени, крст, суботица,

Град је ове године за програм народне кухиње Црвеног крста у Суботици одвојио 32,5 милиона динара што ће, уз средства која пристижу од ЦК Војводине и Србије, како се надају, бити довољно за потребе свих којима је неопходан оброк. Ипак, помоћ донатора увек је добродошла.

“Увек је добродошло да се направи по који пакет од трајних прехрамбених производа или хигијенских артикала. Зато апелујемо на суграђане да помогну својим донацијама, уколико су то у могућности, а ми ћемо се побринути да све то стигне до оних којима је највише и потребно”, каже Миодраг Варо из Градске организације Црвеног крста.

С доласком јесени, поред школског прибора и оброка, Суботичанима који су у стању социјалне потребе неопходна је и гардероба.

Градска организација Црвеног крста годишње подели око 15 тона половне одеће, а сви они који у својим ормарима имају вишак гардеробе коју не користе, могу да је предају у Црвени крст у Суботици, чија су врата увек отворена.