in

600 милиона за саобраћајну и путну инфраструктуру у Суботици

У Суботици су тренутно у току радови на асфалтирању Сивачког пута у дужини од 570 метара. Град је за тај посао издвојио близу 18 милиона динара. Ради се о једној краћој деоници, али веома битној за Месну заједницу „Мали Бајмок“ која се наслања на Индустријску зону у Суботици.

„У плану је изградња кружног тока на месту где долази до укрштања са Батинском и Мачванском улицом, па даље, наредних 300 метара, према Индустријској зони, чиме ће бити испуњен један од услова за даљи развој Индустријске зоне“, објашњава Стеван Бакић, градоначелник Суботице.

Асфалтирање Сивачког пута отвара могућност за реализацију других пројеката, а у исто време време ће поменути радови допринети томе да се растерети Сомборски пут, који трпи велики притисак због суботичког „Бувљака“.

„На десној страни ове саобраћајнице је планирано да се измести Кванташка пијаца, која се тренутно налази у центру града. Поред те парцеле имамо парцел која је намењена за даље ширење Индустријске зоне и наравно само растерећење саобраћаја на Сомборском путу, који ствара озбиљне проблем с обзиром на то да се ту налази „Бувљак““, истиче Огњен Голубовић, директор ЈП за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање.

Само у марту Град планира или већ започео реконструкцију и изградњу око три километра саобраћајница, и за то је издвојено 76 милиона динара. Локална самоуправа је поред тога код Покрајинског фонда за капитална улагања аплицирала за 170 милиона динара подршке за асфалтирање и реконструкцију око 15 километара улица.