in

Ambasador Mađarske u Srbiji: RTV je Evropa u malom

Ambasador Mađarske u Srbiji: RTV je Evropa u malom

NOVI SAD –

Ambasador Mađarske u Srbiji NJ. E. Jožef Mađar posetio je danas Radio-televiziju Vojvodine. On se, u razgovoru sa v.d. generalnim direktorom pokrajinskog javnog servisa Jožefom Klemom, detaljnije upoznao sa radom medijske kuće, koja proizvodi i emituje program na, čak, 16 jezika.

“Mi smo učili da je Evropa puna pluralizma, prava, mogućnosti i kulturne raznolikosti, a mislim da se sve to ovde, u malom, može prepoznati. Prvi utisci su takvi da sam pozitivno iznenađen, jer je lepo i fantastično videti kako funkcioniše ova medijska kuća, na koliko jezika i sa koliko predstavnika svih srpskih državljana. O vrednostima, koje se ovde razvijaju, moramo i drugima ukazati”, izjavio je mađarski ambasador u Srbiji NJ. E. Jožef Mađar.

ambasador, madjarske, u, srbiji, jozef, madjar, u, poseti, rtv

Nakon što je obišao novu zgradu na Mišeluku, mađarski ambasador je dao ekskluzivan intervju, koji je biti emitovan na radijskim i televizijskim programima RTV-a.

Već sutra, u 9 časova ujutru, možete ga poslušati na Drugom radijskom programu (RNS2) u okviru emisije “Magazin sredom”, dok će u ponedeljak, 10. aprila, od 20 časova, intervju biti emitovan na Drugom televizijskom programu.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /