in

АМС: Непрестане интервенције путара доносе бољу проходност

Зато возите пажљиво, спорије и са већим одстојањем између возила, поручује Аутомото савез Србије у извештају о стању на путевима.

Наводе и да непрестане интервенције путара доносе бољу проходност путева у југозападним, западним и централним крајевима Србије где су снежне падавине биле најобилније, али је опасност од проклизавања и излетања са пута и даље присутна.

Због извођења радова на изградњи нове петље Бубањ Поток на Обилазници око Београда и њеног уклапања са постојећим аутопутем, на аутопуту Е-75 у смеру ка Нишу саобраћај се одвија по измењеном режиму од зоне искључења са аутопута на Кружни пут до петље Траншпед.

Радови се одвијају у десној коловозној траци, у смеру ка Нишу.

Саобраћај се одвија левом коловозном траком (смер Ниш – Београд), и то претицајном и возном траком за смер кретања возила од Београда ка Нишу, док се зауставном траком и девијацијом одвија саобраћај за смер кретања возила од Ниша ка Београду. До 17. јануара изводиће се радови на санацији цевастих пропуста на делу ауто-пута између петље Појате и петље Разањ. За време извођења радова за саобраћај ће бити затворена зауставна саобраћајна трака.

Измењен је режима саобраћаја на делу државног пута из правца Суботице ка Новом Саду.

До 31. јануара одмориште Зобнатица биће затворено због извођења радова на уливној и изливној траци са одморишта. Следеће доступно одмориште је станица за снабдевање горивом БС ОМВ.

Од 6. јануара у саобраћај је пуштена деоница правац Г.П. Хоргош – Нови Сад (десна коловозна трака. На овој деоници ограничење брзине у зимском периоду биће 100 км/ч, због недовршених радова који ће се наставити након завршетка зимске службе која траје до 31. марта или раније уколико временски услови то дозволе.

Према информацијама Управе граничне Полиције у 17:15 цасова теретна возила чекају на Хоргошу и Батровцима два сата на излазу из земље.

Гранични прелаз Бајмок – Бачалмаш до 16. јануара ради од 7, 00 до 24,00 часа, а продужено је и радно време прелаза Бачки Виногради – Ашотхалом до 15. јануара и тај прелаз ради од 7,00 до 22,00 часа.