in

Brnabić sa šefom diplomatije UAE o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje

Brnabić sa šefom diplomatije UAE o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje

Predsednica Vlade je istakla veliko zadovoljstvo prijateljskim vezama, strateškim partnerstvom i visokim stepenom saradnje dve zemlje i prenela čvrsto opredeljene Srbije da na bazi iskrenog partnerstva nastavi dalji razvoj, unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa UAE.

Tokom razgovora, sagovornici su identifikovali niz konkretnih oblasti u kojima saradnja dve strane može da proizvede značajne rezultate – razmena iskustava i povezivanje start-ap ekosistema, zajednička ulaganja u oblast digitalne poljoprivrede, inovacije, kreativne industrije, kao i kulturno-obrazovna razmena, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Brnabić je istakla biotehnologije kao sledeću granu na koju Srbija stavlja poseban akcenat, i istakla da bi volela da vidi dalje zajedničke projekte u ovoj oblasti.

Tokom razgovora posebno je istaknut značaj rada na Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE, koji će dodatno ojačati ekonomske veze i olakšati trgovinsku razmenu između dve zemlje.

Sporazum će doprineti daljem rastu investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju izuzetne prijateljske odnose, a premijerka Brnabić je posebno zahvalila na pomoći koja je upućena Srbiji tokom pandemije korona virusa.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /