in

Дрогирани возач ударио у запрежна кола Амиша – 9 повређено

ВАШИНГТОН –

Девет особа је повређено у америчкој држави Висконсин, када је данас возило при недозвољеној брзини ударило у задњи део запрежних кола којим се превозе Амиши, саопштиле су локалне власти.

Несрећа је пријављена данас у граду Литл Блек, а у запрежним колима Амиша се превозило 10 особа који су се кретали окружним путем, наводи се у саопштењу шерифове канцеларије округа Тејлор, преноси АП.

У саопштењу се наводи да је осам од девет повређених задобило „значајне повреде“ и да су превезени у болницу како би им се указала помоћ, а њихово стање није познато.

Из канцеларије шерифа је потврђено да се 35-годишњи возач моторног возила налази у затвору округа Тејлор због сумње да је био под утицајем психоактивне супстанце и због непажљиве вожње.

Амиши, припадници конзервативне хршћанске групе у Северној Америци, не користе никаква савремена транспортна средства, ни машине за рад у пољу, а њихово омиљено превозно средство је “баги”, нека врста чеза са упрегнутим коњем, израђују га сами, исто као и пре више од два века.