in

Đurić i Šole o razgovarali o ZSO i značaju sprovođenja sporazuma iz Ohrida

Đurić i Šole o razgovarali o ZSO i značaju sprovođenja sporazuma iz Ohrida

“Sjajan sastanak danas sa Derekom Šoleom. Veoma smo zadovoljni što razgovaramo o sve snažnijem srpsko-američkom partnerstvu u brojnim oblastima i našim ambicioznim planovima za budućnost”, napisao je danas ambasador Đurić na Tviteru.

On je naveo i da Srbija ceni aktivnu podršku SAD regionalnoj saradnji, oličenoj u inicijativi “Otvoreni Balkan”.

“Takođe sam naglasio zahvalnost Srbije za podršku SAD implementaciji Sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom i na razumevanju za izazove sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu i Metohiji”, napisao je Đurić.

Posle sastanka sa ambasadorom Đurićem, specijalni savetnik u Stejt departmentu Derek Šole je saopštio da se razgovaralo o značaju sprovođenja sporazuma EU iz Ohrida, a takođe je zahvalio Srbiji na podršci koju pruža Ukrajini.

“Zadovoljstvo je videti ambasadora Srbije Marka Đurića danas i razgovarati o značaju sprovođenja obaveza iz sporazuma EU iz Ohrida za unapređenje evropskih ambicija Srbije. Zahvalni smo Srbiji na podršci koju pruža Ukrajini”, napisao je Šole na Tviteru.

On je takođe rekao da je izraženo zajedničko zadovljstvo zbog učestvovanja srpskih diplomata u okviru programa Stejt departmenta ove jeseni.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /