in

Đurić u Budisavi: Napreduju radovi na rekonstrukciji objekta Mesne zajednice

Đurić u Budisavi: Napreduju radovi na rekonstrukciji objekta Mesne zajednice

Đurić je podsetio da Budisava sledeće godine obeležava 140 godina postojanja i dodao da će taj jubilej dočekati spremna, sa objektom Mesne zajednice u novom ruhu.

“Posle više desetina decenija radi se njegova rekonstrukcija, za šta smo izdvojili oko 40 miliona dinara, a radovi će biti okončani u toku leta. U neposrednoj blizini objekta MZ Budisava se nalazi i Dom penzionera koji je rekonstruisan 2019. godine, a pored ta dva, razmatramo mogućnost da napravimo tu u blizini i Kulturnu stanicu, kao i objekat prilagođen sportskim aktivnostima”, rekao je on.

Podsetio je da je 2019. godine proširen vrtić u Budisavi te da se redovno ulaže u OŠ “Ivo Andrić”, dodajući da bi stanovnici Budisave trebalo uskoro da dobiju i bicilističku stazu, za koju se radi projektovanje duž državnog puta od raskrsnice sa Šajkaškom u Budisavi do raskrsice sa Proleterskom u Kaću.

Đurić je naveo da je u poslednjih deset godina u to prigradsko naselje uloženo oko pola milijarde dinara, kako za investicije, tako i za tekuće održavanje.

“Tu nećemo stati, već nastavljamo da ulažemo u sva prigradska mesta, vodeći računa o ravnomernom razvoju Novog Sada”, rekao je Đurić.

Početkom 2023. godine Gradska uprava za imovinu i imovinsko pravne poslove je izdvojila sredstva za uređenje objekta MZ “Budisava” u Vojvođanskoj ulici, a radovi su posvećeni adaptaciji prilikom koje će se voditi računa o očuvanju postojećih zidova, krovne konstrukcije i izgleda objekta, dok će fasadna i unutrašnja stolarija biti zamenjene novom, saopšteno je iz Grada Novog Sada.

budisava, mesna, zajednica, djuric

Dodaje se da se sređuju i podovi gde će biti postavljena hidro i termo izolacija, da se sanira vlaga u zidovima, a sve instalacije biće zamenjene novim, dok će objekat biti obezbeđen sistemom za zaštitu od požara i većina prostorija će imati klime.

Predsednica Mesne zajednice “Budisava” Jasna Daničić rekla je da će po okončanju radova, taj objekat znatno dobiti na funkcionalnosti, ali i da će ulepšati izgled centra sela.

“Hvala Gradu Novom Sadu na ulaganjima u Budisavu koja je u poslednjoj deceniji dobila kompletnu kanalizacionu mrežu, nove puteve, renoviran je Penzionerski, kao i Svetosavski dom. Hvala i gradonačelniku Đuriću koji je ovu posetu iskoristio da porazgovara sa našim penzionerima, kao i predstavnicima udruženja – od vatrogasaca, do kulturno-umetničkih društava i Zavičajnog udruženja Janjana kako bi se bliže upoznao sa njihovim radom”, rekla je Daničić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /