in

Два нова семафора на Новосадском путу

НОВИ САД –

У петак, 11. марта 2022. године, новоизграђени семафор на раскрсници Новосадског пута и Шумске улице биће пуштен у редован рад, након пробног периода на жутом трептачу.

У наредних неколико дана у редовни рад биће и семафор на раскрсници Новосадског пута и улице Стевана Синђелића.

Семафоризацијом ове две раскрснице остварено је ефикасније, рационалније и безбедније одвијање саобраћаја на изразито фреквентном државном путу IБ реда број 12.

семафор, , , шумска

Семафорски уређај на раскрсници са Шумском улицом радиће у класичном режиму рада и у координацији са другим семафорима на Новосадском путу, чиме ће бити омогућена боља проточност саобраћаја на овој саобраћајници. Семафор на раскрсници са улицом Стевана Синђелића прилагођен је детекторском систему рада, са тастером за најаву зеленог светла за пешаке и индуктивном петљом за најаву возила са споредног правца.

У оквиру радова на постављању семафорских уређаја, изведени су и грађевински радови, који подразумевају изградњу пешачке и бициклистичке стазе на прилазу предметним раскрсницама, а укупна вредност инвестиције износи 26 милиона динара.

На возаче се апелује да повећају опрезност и додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију на Новосадском путу.