in

Humanitarni koncert Odseka za narodnu igru

Humanitarni koncert Odseka za narodnu igru

Igre iz Vojvodine, Kumanova i jugoistočne Srbije samo su neki od tradicionalnih zvukova, koji su se večeras čuli u Gradskoj koncertnoj dvorani. Humanitarni nastup Odseka za narodnu igru bio je prilika da učenici pokažu naučeno, a za to su se spremali od početka školske godine.

„Na probama mnogo smo opušteni, nema veze kada pogrešimo i trudimo se da na koncertu bude najbolje što možemo”, rekla je učenica Mina Femić.

„Bavim se 12 godina folklorom, ali tri godine sam u srednjoj školi i privuklo me to što od malena imam strast prema muzici i volim da igram i smatram da je očuvanje tradicije važno“, rekla je učenica Anastasija Demetrek.

A podjednako kao očuvanje tradicije važno im je da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, pa je i ove godine koncert humanitarnog karaktera.

“Na ovom prostoru smo odlučili da sem toga da publika vidi nešto lepo sa naše strane i da oni na neki način učestvuju sa nama kroz dobrotvorni prilog koji je nekome namenjen. Evo sad drugi put Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine”, rekao je Slaviša Đukić, zamenik direktora Baletske škole.

Specijalni gosti ovaj put bili su učenici Baletske škole “Dimitrije Parlić” iz Pančeva. Za “Vlaško nadigravanje” novosadska publika nagradila ih je najglasnijim aplauzom.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /