in

Изградња брзе саобраћајнице Кикинда – Сомбор

Саобраћајница дужине 175 километара повезиваће два гранична прелаза – Наково, на граници са Румунијом, и Бачки брег, прелаз са Хрватском. То је истовремено најбољи начин повезивања Сомбора, Куле, Врбаса, Новог Бечеја и Кикинде. Радови са сомборске стране требало би почну у наредна два месеца, док би у Кикинди тај важан посао требало да стартује с јесени. Како је приликом боравка у Кикинди нагласио Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, та деоница изузетно је важна у подизању укупне саобраћајне инфраструктуре Војводине.

„И зато ће мера успеха следеће Владе бити и изградња саобраћајнице и спајање, с једне стране Кикинде и Накова са коридором 10, а са друге стране Сомбора и Бачког Брега. Ми морамо та два града да интегришемо у саобраћајни систем Републике Србије , а то ће бити и најбоља субвенција за све компанијне које овде послују. Могу да кажем да смо у завршној фази да започнемо тај пројекат,“ рекао је приликом боравка у Кикинди министар Томислав Момировић.

За даљи развој Кикинде, њене привредне потенцијале и пројекте, будуће брза саобраћајница има огроман значај.

„Невероватна је важност ове саобраћајнице, па је за нас важно да што пре крене изградња од стране Кикинде. Знамо шта то значи за Кикинду, град ће постати транзит, кроз Кикинду ће се пролазити, а самим тим и повећати инвестициони потенцијали , не само града, већ и нашег региона,“ истакао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде.

момировиц, кикинда,, пут,, планови

Како је најавио министар Момировић, интензивно се ради и на подизању нивоа рада граничног прелаза Наково – Лунга на виши ниво, како би тај прелаз са Румунијом, на свега 9 километара од Кикинде, убудуће радио 24 сата.