in

“Mali-veliki hemičar” na Prirodno-matematičkom fakultetu (AUDIO)

“Mali-veliki hemičar” na Prirodno-matematičkom fakultetu (AUDIO)

NOVI SAD –

Do petka na Prirodno-matematičkom fakultetu traje manifestacija “Mali-veliki hemičar”. Manifestacija, koja je počela danas, posvećena je učenicima sedmih i osmih razreda. Cilj je da se osnovci bolje upoznaju sa hemijom kao jednom od osnovnih prirodnih nauka, poručuju sa PMF-a.

mali, veliki, hemicar, 2023, pmf, vizual

Učenici će na manifestaciji upotpuniti gradivo koje uče u školama. Profesori sa PMF-a osmislili su više eksperimenata o raznovrsnim supstancama koje se sreću veoma često u životu, poput sode bikarbone, limuntusa i čaja od hibiskusa. Na taj način žele da pokažu učenicima da je hemija svuda oko nas, kaže profesorka sa Prirodno-matematičkog fakulteta Mirjana Radanović.

Odziv za ovogodišnju manifestaciju je veoma dobar i za nju su se prijavili učenici iz Novog Sada i okoline, ali i iz drugih krajeva Vojvodine. Za manifestaciju mogu da se prijave škole iz svih krajeva Srbije, kaže Radanović, ali napominje da je broj termina za eksperimente ograničen.

Veliki odziv za manifestaciju “Mali-veliki hemičar“, koja je na Prirodno-matematičkom fakultetu pokrenuta 2017. godine, nije iznenađenje, jer ona nije održavana prethodnih godina zbog epidemije virusa korona.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /