in

Ministarka Begović razgovarala sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

Ministarka Begović razgovarala sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

Ambasadorka Konrad se osvrnula na ovonedeljnu posetu kompaniji Hemofarm u Vršcu, u kojoj su ministarka Begović i ona bile zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, kao i na dosadašnju saradnju između Srbije i Nemačke u oblastima nauke i istraživanja.

Želimo da istražimo gde još možemo da sarađujemo, rekla je ambasadorka Konrad.

Ministarka je ambasadorku upoznala sa trenutnim projektima ministarstva, navevši da je naučni i istraživački ekosistem u Srbiji spreman da produbi saradnju sa SR Nemačkom, navedeno je u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Ono što smatram ciljem našeg ministarstva je da povećamo broj startapa koji potiču sa fakulteta i instituta, gde smatram da postoji veliki potencijal za razvoj. Vlada Republike Srbije se okreće biotehnologiji, što je svakako jedan od razloga što ćemo izgraditi BIO4 kampus u Beogradu. Verujem da imamo sjajne naučnike i želimo da na jednom mestu okupimo fakultete, institute, startap ekosistem i farmaceutske kompanije, kako bismo svima dali šansu da se povežu i bolje snađu u savremenom svetu, rekla je Begović.

Ambasadorka Konrad pozdravila je te planove i navela da smatra da će i na nemačkim univerzitetima postojati zainteresovanost za saradnju na tom projektu.

Srećni smo što već postoje brojne kompanije iz Nemačke spremne da ulože u Srbiju i da rade ovde sa ekspertima iz Srbije, jer saradnja širi mogućnosti, navela je Konrad.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /