in

Na glavnim putevima u Srbiji prohodnost dobra, apel vozačima da budu oprezni

Na glavnim putevima u Srbiji prohodnost dobra, apel vozačima da budu oprezni

Jovica Mitić iz AMSS rekao je za Tanjug da su vremenske prilike bolje u odnosu na noć i jutro, ali da je potrebno da vozači budu oprezni tokom vožnje i pažljivo procenjuju uslove na putu, jer će se u popodnevnim satima sa padom temperature stvarati poledice koje mogu dovesti do proklizavanja i opasnosti od saobraćajnih nesreća.

Dodao je da trenutno nema prekida na glavnim i važnim saobraćajnicama, ali se saobraćaj odvija usporeno na različitim pravcima, kao i na auto-putu Beograd-Niš.

“Meteorolozi najavljuju da će snežnih padavina biti i danas i sutra, našim putarima dosta problema zadaje i mraz, kao i pojačan severni vetar koji stvara snežne nanose. Savetujemo vozačima da ukoliko su izvršili zamenu guma letnjim da u ovakvim uslovima ne kreću na putu, jer su ovo vremenske prilike kada je neophodna zimska oprema”, rekao je Mitić.

Mitić je naveo da je posle 10.00 sati normalizovan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki, koji je nekih 2-3 sata bio u prekidu u smeru od Čačka ka Beogradu.

Dodao je da je na magistralnom putu između Valjeva i Požege preko Podbukova uvedena zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, kao i iz pravca Valjeva, ka Šapcu i Loznici.

“Vozačima preporučujemo da koriste glavne putne pravce jer je na njima prohodnost najbolja, ali to su najopterećeniji putni pravci i na njima često dolazi do zastoja na koje vozači moraju da računaju”, naveo je Mitić.

Na teritoriji Novog Pazara neprohodna putna deonica Kuti – Odvraćenica

Na teritoriji Novog Pazara, putna deonica Kuti – Odvraćenica neprohodna je zbog vremenskih neprilika.

Alternativni pravac je Raška – Novi Pazar – Odvraćenica, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Na teritorija Kruševca, na snazi je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na sledećim putnim pravcima:

– na državnom putu II A reda broj 207, deonica Jošanička Banja – Grčak,

– na državnom putu II A reda broj 208, deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak,

– na državnom putu II A reda broj 209, deonica Dobre Vode – Stanišinci,

– na državnom putu II A reda broj 211, deonici Brzeće – Kopaonik (Jaram).

Na prevoju Vrnčani zbog saobraćajnog udesa saobraćaj naizmenično

Na auto-put E-763, 5 km posle isključenja za Takovo, na prevoju Vrnčani, smer ka Beogradu, posle obustave saobraćaja zbog saobraćajne nezgode, saobraćaj se jutros odvija naizmenično, voznom ili preticajnom trakom, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Srbija voz: Posle kraćeg prekida uspostavljen redovan saobraćaj na niškoj pruzi

Srbija voz saopštio je da je uspostavljen redovan saobraćaj vozova na niškoj pruzi, koji je jutros jedan sat bio u prekidu usled infrastrukturnih smetnji u stanici Rakovica-Resnik.

Na sajtu Srbija voza navodi se da je redovan saobraćaj uspostavljen u 08.07 sati.
Ranije je objavljeno da je do privremenog prekida saobraćaja vozova došlo u 07.10 časova, usled smetnji na infrastrukturnim kapacitetima u stanici Rakovica- Resnik.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /