in

На граничним прелазима теретњаци чекају 60 до 360 минута

Упозоравају и да се на путу Београд – Панчево (Панчевачки мост), у оба смера 13. марта од 8 до 15 часова планирају радови због којих ће се саобраћај одвијати наизменично у једној или другој траци, зависно од тога у којој ће бити радови.

На путу Нови Бечеј – Меленци до 12. марта од 7 до 16 одвијају се радови на редовном одржавању уз наизменично пропуштање возила.

На ауто-путу Е-70, на деоници између петље Адашевци и петље Батровци у близини петље Адашевци у смеру ка ГП Батровци сутра ћ се од 8.30 до 17.30 часова изводити радови на уградњи путно метеоролошке станице, а саобраћај ће се одвијати претицајном саобраћајном траком.

На ауто путу Е-70 код петље Шимановци од сутра до 26. марта од 7 до 16 часова планирани су радови на редовном одржавању, у оба смера, почев од смера ка Београду. За саобраћај ће бити затворена претицајна саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати возном и зауставном саобраћајном траком.

Путеви саветују учесницима у саобраћају да користе зимске пнеуматике, да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова на граничним прелазима Батровци и Градина, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута, на граничном прелазу Хоргош 180 минута, на граничном прелазу Бездан 60 минута, на прелазу Богојево 360 минута.

На граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 240 минута, а на прелазу Сремска Рача 300 минута.