in

На сајму у Нингбоу производи 18 компанија из Србије

Међу српским компанијама су оне које производе вина и пића, органске производе, џемове и намазе, суво воће, дијететске суплементе, јестива уља, као и храну и козметику за кућне љубимце, саопштила је Привредна комора Србије.

Сајам траје до сутра, а промоцију производног и извозног потенцијала Србије организују ПКС и Министарство трговине, туризма и телекомуиникација.

Директорка представништва ПКС у Кини Јелена Грубор Стефановић је изјавила да и поред отежаних услова због пандемије и немогућности учешћа представника компанија, кинески партнери имају прилику да се упознају са производима и укусима Србије.

ЦЕЕЦ Експо се састоји из три сегмента, изложбе земаља Централне и Источне Европе, међународне изложбе робе широке потрошње и сталне изложбе увозних производа.

Одржава се на 200.000 квадратних метара, уз 2.000 излагача и више од 6.000 пословних партнера и купаца.

„Влада Кине је у циљу унапређења трговинске и економске сарадње Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе одредила је град Нингбо као платфому за промоцију робне размене и економске сарадње у скоро свим областима привреде. Нингбо намерава да увезе робу у вредности од 10 милијарди долара из земаља Централне и Источне Европе, што је велика шанса за компаније из Србије“, каже Јелена Грубор Стефановић.

Амбасада Србије у Кини, Генерални конзулат у Шангају у сарадњи са представништвом ПКС у Кини заједнички су учествовали у свим пропратним догађајима и манифестацијама организованим у оквиру овога великог међународног скупа.

„Верујемо да ћемо заједничким активностима успети да представимо што више српских квалитетних производа тржишту Кине и да ће они постати избор кинеских потрошача приликом куповине“, истакла је Грубор Стефановић.