in

Највећи изазов у реформи Пореске управе, људски ресурси (АУДИО)

Тај процес омогућиће и унапређење квалитета и проширење палете услуга, наведено је на панелу „Реформа пореске управе – ка одрживом моделу“ у оквиру управо завршеног Копаоник бизнис форума.

Пореска управа треба да ради тако да буде невидљива а доступна за обвезнике, казао је помоћник директора те институције Раде Шевић, додавши да су зато у процесу реформи конципирана три циља.

Оценио је да ће у овој трансформацији највећи изазови бити имплементација информационе платформе, кадровски капацитети, али и развој свести о неопходности промена.

Према његовим речима, фокус је стављен на анализу ризика, због чега је формирано одељење за стратешке ризике са циљем да се утврде високоризични сегменти који не поштују или недовољно поштују пореске прописе. Шевић је навео и да ће ускоро бити објављен тендер за набавку нове информационе платформе.

Извршни директор Савета страних инвеститора Александар Љубић оценио је да ће у реформи Пореске управе највећи изазов бити људски ресурси.

Додао је и да би страни инвеститори волели да ова реформа ипак буде бржа.

Из Пореске управе поручили су да крајем априла истиче прелазни рок за нову фискализацију и позивају обвезнике да свој део посла ураде на време, односно да преузму нове фискалне уређаје и да пређу на нови модел фискализације.