in

Новак тренира и чека жреб; Данас вероватно без одлуке министра о Ђоковићу

Како се наводи, аустралијска влада испитује да ли је Новак Ђоковић на својим формуларима за улазак у земљу изнео неистину, а канцеларија министра за имиграције Алекса Хоука потврдила је да он још увек размишља о томе да ли да укине визу Ђоковићу.

У својим путним папирима Ђоковић је навео да није путовао 14 дана пре доласка у Аустралију 6. јануара, али портал тврди да је, судећи према друштвеним мрежама, Ђоковић за то време путовао из Београда у Шпанију.

Новак тренира и чека жреб

Новак Ђоковић тренира у „Род Лејвер арени“ и припрема се за почетак учешћа на Аустралијан опену. Новак чека жреб за први Гренд слем сезоне, али и одлуку власти о његовој депортацији.

Новинар Саша Јанковић наводи за РТС да у Аустралији трају спекулације на реакцију владе на одлуку суда.

„Трају спекулације да ли ће влада реаговати на одлуку суда и да то може бити у наредним данима, што може бити притисак на Новака и на његове партије. Јутрос је водећи правни експерт за имиграционо право Џастин Хил рекао је да је одлука суда била једина исправна одлука и да је ово срамота за Аустрилију, те да је судија Кели осветлао образ те земље и народа“, рекао је Јанковић.

„Новак наставља да тренира у Род Лејвер арени, а данас ће сазнати ривала на жребу. Оно што је занимљиво је да је судија Кели у завршној речи након пресуде, изричито рекао да мора бити обавештен о наредним потезима владе. Уколико дође до нових потеза, експресно би било заказано ново суђење“, додаје Јанковић.

Поводом „случаја Ђоковић“, званичним саопштењем се огласио и АТП, подржавши судску пресуду којом је поништена одлука Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића.

Ђоковић ће у Мелбурну покушати да одбрани титулу и тако освоји десети Аустралијан опен и рекордни 21. трофеј на Гренд слем шампионатима.

Ђоковић одрадио тренинг на „Род Лејвер арени“

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одрадио је тренинг на ‘Род Лејвер арени“ у Мелбурну, рано јутрос по нашем времену.

Како преноси АФП, Ђоковић је био прво у теретани, а после тога је са својим тимом наставио припрему за предстојећи Аустралијан опен на централном терену комплекса.

Аустралијски суд јуче је поништио одлуку федералне владе о укидању визе и депортацији Новака Ђоковић. Он је пет дана био затворен у хотелу, а јуче после одлуке први пут се појавио на теренима Мелбурна.