in

Novi Sad: Konkurs za upis u vrtiće 3. aprila (AUDIO)

Novi Sad: Konkurs za upis u vrtiće 3. aprila (AUDIO)

NOVI SAD –

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove “Radosnog detinjstva” u Novom Sadu biće otvoren 3. aprila. Za narednu školsku godinu obezbeđeno je 1.590 slobodnih mesta, a zahtev za upis podnosi se isljučivo elektronskim putem, a konkurs traje do 3. maja.

vrtic, zabaviste, 2

Zahtev za upis u vrtiće podnosi se isključivo putem portala eUprava koristeći uslugu eVrtić ili preko sajta Radosnog detinjstva na kom će biti postavljen link portala, kaže za naš radio Ružica Svorcan iz “Radosnog detinjstva”. Napominje da je u ponudi svih 75 vrtića.

Najviše mesta biće raspisano za jaslene grupe – 843, zatim za celodnevni boravak za uzrast od 3 do 7 godina 379, dok je za poludnevni boravak raspoloživo 368 slobodnih mesta.

U odnosu na prethodnu godinu broj mesta je uvećan za oko 150, a Svorcan napominje da će biti raspoloživ i novi vrtić na Adicama. Iako je broj zahteva tri puta veći od raspoloživih mesta, u Radosnom detinjstvu ističu da se trude da sva deca budu upisana.

Prošle godine od četiri i po hiljade zahteva neraspoređeno je ostalo oko 500 dece, objašnjava koordinatorka socijalne službe Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” Ružica Svorcan.

Podnošenje zahteva za upis dece u novosadske vrtiće traje do 3. maja, a 28. juna biće objavljen spisak primljene dece na sajtu ustanove.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /