in

Обезбеђена кућа за седмочлану породици Попов из Кикинде

Седмочланој породици Попов из Кикинде кућа у којој су становали на православном гробљу потпуно је урушена у децембру прошле године, услед дотрајалости објекта.

Имајући у виду да су им услови за нормалан живот постали немогући, Јавно предузеће “Пошта Србије“, Град Кикинда и Српска православна црква обезбедили су им кућу на другом месту недалеко од православног гробља. Породица је објекат сама изабрала.

“Било је кућа на неколико локација, али смо се на ову одличили због посла којим се бавимо. Близу нам је манастир Свете тројице, близу нам је гробље да не бисмо били далеко од њега јер га одржавамо. Лепо се поклопило да је наша нова кућа баш на овом месту да не будемо далеко од Бога и саме цркве“ – каже Омер Попов.

За кућу је донирано два и по милиона динара. Објекат је величине 65 квадратних метара, са додатним просторијама и окућницом величине пет ари.

“Нису могли ни да сањају да ће једног дана имати своју кућу, свој кров над главном где ће моћи да пристојно подижу децу, да изуче школу и да постану један одговорни део нашег друштва“ – истиче Никола Лукач, градоначелник Кикинде.

Јавно предузеће “Пошта Србије“ донирала је два милиона динара, како би помогла вишечланој кикиндској породици, која већ деценијама одржава православно гробље у граду.

“То је наш задатак, да свима помогнемо и са тиме ћемо наставити и у наредном периоду. Нећемо стати, ми овој породици желимо да помогнемо јер оваква породица са седам чланова заслужује сву бригу како родитеља тако и нас као државе и наставићемо са тим и даље“ – додао је Зоран Ђорђевић, директор ЈП “Пошта Србије“.

Град Кикинда обезбедиће заједно са друштвено одговорним компанијама у граду додатна средства како би се породици Попов опремила кућа, а помоћ могу да очекују и друге породице које су се нашле у сличној и веома тешкој ситуацији.