in

Održana manifestacija “Otvorena vrata Spensa – prvi korak do sporta”

Održana manifestacija “Otvorena vrata Spensa – prvi korak do sporta”

NOVI SAD –

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju manifestacije “Otvorena vrata Spensa – prvi korak do sporta” koju je organizovalo Javno preduzeće “Sportski i poslovni centar Vojvodina” u saradnji sa Asocijacijom sportskih veterana Novog Sada i Savezom za školski sport Grada Novog Sada.

“Novi Sad je grad sporta i svakim danom opravdava taj epitet promovišući i popularizujući sport i sportske aktivnosti dece i mladih, o čemu svedoči i današnja akcija. Danas su novosadski školarci imali priliku da se na licu mesta upoznaju sa sportskim aktivnostima koje se odvijaju u brojnim sportskim dvoranama SPENS-a. Takođe su mogli da se oprobaju u raznim sportovima i nauče nešto novo o onim sportovima koji ih posebno interesuju. Grad Novi Sad će posredstvom Uprave za sport i omladinu nastaviti da podstiče decu i mlade da se bave sportom, da ulaže u rad sportskih klubova i da radi na unapređivanju uslova za još kvalitetnije bavljenje sportom”, rekao je Cvjetićanin.

Direktor JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina” Dragan Milić naglasio je da je manifestacija pokrenuta s ciljem promovisanja sporta, bezbednog odrastanja i očuvanja zdravih navika mladih Novosađana.

“Ideja je bila da se kroz ovu akciju privuku školarci iz novosadskih vaspitno-obrazovnih ustanova i da se upoznaju sa sportskim aktivnostima koje se odvijaju u različitim sportskim dvoranama. Danas smo promovisali smo sportske kapacitete našeg objekta, kao i brojne sportske škole i organizacije sa kojima naše preduzeće ima dugogodišnju poslovnu saradnju”, rekao je Milić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /