in

Otvaranje hotela “Tamiš” u Pančevu početkom aprila

Otvaranje hotela “Tamiš” u Pančevu početkom aprila

Potreba za hotelskim smeštajem u Pančevu poslednjih godina raste. Razlog je sve veći broj onih koji nakon otvaranja fabrika u Severnoj industrijskoj zoni dolaze ovde zbog posla. Razvoj manifestacionog turizma takođe je doprineo većoj potražnji.

Nedovoljna ponuda kvalitetnog smeštaja bila je višegodišnji problem u Pančevu. U međuvremenu otvoreno je nekoliko manjih hotela, a početkom aprila posle 16 godina počinje da radi renoviran hotel “Tamiš” što bi u potpunosti trebalo da reši ovaj problem.

“Od smeštajnih kapaciteta imamo 80 soba od toga 20 apartmana i 200 ležajeva. Možemo da damo punu podršku sve većoj privredi koja se razvija u Pančevu za smeštaj svih domaćih i stranih lica. Kompanije koje su ovde stalno imaju svoje edukatore, inženjere, prodavce, direktore. Mislimo da je to naša ciljna grupa, ali mi smo pre svega okrenuti gradu Pančevu kroz svadbe, mature, poslovne i porodične ručkove”, rekao je direktor hotela Nenad Tomić.

Hotel će zaposliti oko 120 radnika.

Aleksandar Živković šef „A la carte“ kuhinje preselio se iz Mladenovca u Pančevo.

“Ovo je 14. po redu hotel gde učestvujem na otvaraanju i svaki sledeći je uvek nešto novo i zanimljivo. Pančevo nema ovako veliki hotel i to je novi izazov i nova mogućnost da se dokažem u tome što radim”, kazao je Živković.

Novina u ponudi hotela “Tamiš” je velnes centar koji bi trebalo da bude otvoren u maju.

“S obzirom na to da do skoro Pančevo nije imalo ni jedan hotel, sa otvaranjem ovakvog objekta obogatiće se značajno receptivna turistička ponuda. Tu su i objekti domaće radinosti koji takođe obogaćuju ponudu”, napomenula je Svetlana Stojadinov iz Turističke organizacije Pančeva.

Prošle godine u gradu Pančevu ostvareno je 32 .165 noćenja, a trećinu su činili gosti iz inostranstva.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /