in

Отворена изложба „Време и васељена“ у Новом Саду

„Наше путовање од те прве идеје и замисли да овај град понесе тако престижну титулу до данашњег дана заиста је било изазовно. Данас када настављамо то узбудљиво путовање кроз културне различитости које су спојене у нашој, уједно и Европској престоници културе, пред нама је једна посебна изложба која на уметнички начин доноси једно ново путовање. Посетиоци ће заиста имати јединствену прилику да пођу на путовање кроз простор и време и буду део изложбе која ће се срести са Милутином Миланковићем и његовим поимањем времена“, истакла је министарка Гојковић.

Она је истакла да се преласком у нову годину надамо бољем и успешнијем времену.

„Зато је ова изложба о времену почетак обележавања приче о српској историји у оквиру Европске престонице културе“ казала је Гојковић.

Мултимедијална изложба „Време и васељена“, коју је аутор др Душан Јововић описао као прилику за путовање кроз простор и време у којој се посетиоци сусрећу са Милутином Миланковићем и његовим поимањем времена, организована је уз подршку Покрајинске владе.

„Изложбе попут ове које су пред нама су свакако победа светлости над тамом и зато је њен аутор и сви који су учествовали у припреми и реализацији заслужују најискреније честитке.“, рекао је председник Владе АП Војводине Игор Мировић.

Изложба „Време и васељена“ представља читаву идеју „Дочека“ у једном догађају, посредством иновативне 3D мапинг технологије и аналогних ликовних елементима у виду скулптура и инсталација.