in

Početak rekonstrukcije studentskog doma u Somboru krajem proleća

Početak rekonstrukcije studentskog doma u Somboru krajem proleća

NOVI SAD –

Studentski dom “Dr Zoran Đinđić” u Somboru potpuno će biti rekonstruisan ove godine. U pitanju je prva velika rekonstrukcija doma od njegove izgradnje 2008. godine. Biće rekonstruisani krov, fasada i reonovirana sva kupatila. Planirano je gletovanje i krečenje svih soba i zajedničkih prostorija, kao i nivelacija i popravka trotoara oko zgrade doma. Očekuje se da radovi vredni oko 40 miliona dinara, koje finansira Pokrajinska vlada, počnu krajem proleća ili početkom leta.

“Studentski centar “Novi Sad” već godinama investira značajna sredstva u rekonustrukciju i modernizaciju svih studentskih domova u Novom Sadu, i domova u Somboru i Zrenjaninu, i studentske menze. S tom praksom nastavljamo i ove godine. Pored rekonstrukcije doma u Zrenjaninu, uz podršku od četiri miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, planiramo da u celosti okrečimo glavnu studentsku menzu u Novom Sadu i studentski dom “Feješ Klara”. Takođe planiramo širok obim radova i u ostalim studentskim domovima” – kazao je direktor Studentskog centra “Novi Sad” Zoran Martinović.

Prošle i pretprošle godine realizovane su investicije vredne više od 50 miliona dinara.

U potpunosti je renovirano svih 59 soba, sva kupatila, hodnici, čitaonica i TV sala u domu “Feješ Klara”.

U svim sobama na trećem spratu i zajedničkim prostorijama studentskog doma “Car Lazar” ugrađen je nov parket i nove pločice.

Na desnom krilu doma “Sajmište” postavljen je nov krov.

Zamenjena su vrata i uređene terese u domovima “Bajić” i “Vlahović”, zamenjene su tuš kabine u domu Nikola Tesla, sređen je “Restoran 2” u Velikoj menzi i uređen i opremljen restoran u prizemlju Spensa od 127 kvadrata u kom dnevno može da se posluži 500 porcija ručka, navodi se u saopštenju.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /