in

Pojedinačno prvenstvo Srbije u džiju-džici, Ivan i Milica najbolji

Pojedinačno prvenstvo Srbije u džiju-džici, Ivan i Milica najbolji

NOVI SAD –

U prepunoj džudo sali SPENS-a održan je Međunarodni džiju-džicu turnir “Srbija Open 2023” na kome je učestvovalo 17 klubova sa 172 takmičara. Nakon žestokih borbi koje su se odvijale u sportskoj i fer atmosferi, najuspešniji klub bio je Džiju-džicu klub “Panter” iz Šapca. Najuspešniji takmičar na turniru bio je Ivan Della Kroče iz JJK “Voša”, a najuspešnija takmičarka Milica Lončar iz JJK “Ronin” Smederevo.

srbija, open, 2023, dziu, dzica

“Konkurencija na državnom šampionatu svake godine je sve veća pa se zbog toga radujem svom najnovijem uspehu. Vidljivo je da se sve više ulaže u ovaj sport koji je sve polpularniji u svetu ali i kod nas. Brojke nedvosmisleno pokazuju da je brojnost članova našeg saveza za polovinu veći nego prošle godine što je izuzetno veliki uspeh. Naša zemlja ima osvajače evropskih i svetske medalje u ovom sportu, vidni su koraci u napretku organizacije našeg nacionalnog saveza pa ćemo vrlo brzo postići evropske i svetske standarde I u organizaciji domaćih i međunarodnih takmičenja” – kaže naša perjanica u ovom sportu Ivan Della Kroče.

Na turniru su izuzetno kvalitetno sudile sudije svetskog ranga Timon Čikoš i Bojana Lazarević. Publika je bila oduševljena zanimljivim i atraktivnim borbama, često nagrađujući sportiste aplauzima. Sama organizacija takmičenja bila je na vrhunskom nivou, što su potvrdili svi učesnici ove značajne sportske manifestacije. Svi učesnici sa strane bili su oduševljeni i gradom Novim Sadom, poželevši da se i iduće godine ponovo nađu na istom mestu.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /