in

Policija zbog tuče hapsila navijače pred derbi u Novom Sadu, privedeno više desetina osoba (VIDEO)

Policija zbog tuče hapsila navijače pred derbi u Novom Sadu, privedeno više desetina osoba (VIDEO)

Kako 021.rs saznaje od svedoka, privedeno je više desetina mladića.

Do sukoba je došlo dok je policija sprovodila grupu navijača jednog kluba niz Bulevar Mihajla Pupina, kada su ih iz bašte kafića “Trčika” napali pripadnici druge navijačke grupe.

U tuči koja je usledila, nekoliko policajaca i navijača je zadobilo povrede. Inventar kafića je uništen, a materijalna šteta je velika.

Građani koji su videli privođenje kažu da nisu sigurni kojoj grupi navijača su pripadali privedeni.

Da li je policija sprovela još neke druge građane, za sada se ne zna, ali ono što je primetno je da se na Bulevaru oslobođenja oko Spensa i oko stadiona Vojvodine i u drugim ulicama nalazi na desetine pripadnika policije u opremi za razbijanje demonstracija pred utakmicu između Vojvodine i Partizana koja počinje u 20 časova.

Navijači su sprovedeni u PU Stari Grad u Ulicu Pap Pavla, a oko 13 njih je za sada pregledala ekipa Hitne pomoći. U toku su pregledi i ostalih privedenih, a za sada nema informacija koliko njih je povređeno.

Novosadska policija se do sada nije oglašavala povodom hapšenje navijača u centru grada. Utakmica između Vojvodine i Partizana smatra se mečom visokog rizika.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /