in

Poseta korisnika škole “Milan Petrović” Radio-televiziji Vojvodine

Poseta korisnika škole “Milan Petrović” Radio-televiziji Vojvodine

“Svakodnevno imamo najrazličitije posete našoj medijskoj kući, ali ova poseta nam je posebno draga, prirasla srcu, prevashodno zato što smo korisnicima škole “Milan Petrović” mogli da pokažemo kako izgleda rad televizije sa druge strane, iza malih ekrana”, kazala je Marijana Divljak direktorica Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV, koja je gostima pokazala sve segmente nove zgrade koji su ključni za obavljanje posla.

“Današnji obilazak RTV-a nas je sve ostavio bez teksta. Kako naše samozastupnike čija je ovo i bila želja, tako i sve nas ispred škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” iz Novog Sada. Danas, pored toga što smo videli, dosta smo i naučili o radu televizije, radija, kompletne medijske kuće,” kazao je Jovan Marković, rukovodilac dnevnog boravka na Novom naselju, Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” i dodao: “Našim korisnicima ovakve posete su od velikog značaja, jer se tako lakše samoodređuju, samozastupaju i deo su društva u kome žive”.

Samozastupnik Marko Đukin je, pored toga što je imao priliku da se upozna sa radom RTV-a iza kamera, pokazao svoje vokalne sposobnosti i zapevao “Makedonsko devojče” u pratnji Velikog tamburaškog orkestra.

“Bila mi je velika čast što sam mogao da otpevam makar jednu pesmu sa profesionalcima i osetim čari tamburice na sceni”, rekao je Marko.

img, 9725

Da to bude tako, postarao se Bojan Trenkić, rukovodilac sektora Muzičke produkcije, koji je goste upoznao sa radom orkestra, ali i sa bogatom tradicijom tamburice i tamburaške muzike na ovim prostorima.

“Najviše mi se svideo TV studio i to što sam imao priliku da se okušam u ulozi voditelja, pa makar i na kratko. Oduševio me je Veliki tamburaški orkestar, kada je odsvirao “Krcka oraščića”, kazao je Dalibor Šandor, samozastupnik.

Njegovo oduševljenje deli i Simona Ilić, koja je istakla: “Najviše mi se dopao muzički sektor RTV-a , zato što sam zaljubljena u muziku”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /