in

„Повежи, обележи“ од сутра у СУЛУВ у Новом Саду

Учесници пројекта су Владимир Фрелих, Драган Матић, Арјан Прегл, Данијел Бабић, Селман Тртовац, Игор Фриедрић Петковић, Марјам Мохмади, Самсон Огиамиен, Ариф Kryeziu, Мавиеад Ал Карам, Зое Гуглиелми, док је кустос-рецензент – Саша Јањић.

Изложба Повежи, обележи део је актуелног програмског лука Сеобе, једног од осам програмских лукова, који чине програмски концепт Европске престонице културе 2022.

Тим поводом присутнима на изложби и свечаном пријему ће се обратити: Игор Фриедрић Петковић, један од аутора изложбе, Адриен Feix – директор Аустијског културног форума, као и Немања Миленковић, директор Фондације Нови Сад – Европска престоница културе.

Пројектом Повежи, обележи (Link It, Mark It) покренут је специфичан процес међусобне повезаности и интеграције гостујућих и домаћих уметника.

Фокус пројекта је на умрежавању, међународној сарадњи и размени уметничких идеја и искустава која се односе на период 90-тих година у контексту развојног пута аутора.

Основна идеја пројекта Повежи, обележи лежи у уметничком истраживању просторних, медијских, друштвено-политичких и социјалних аспеката који би касније били представљени у уметничком раду.

Пројекат је започет још 2020. године путем јавних дискусија уметника из Србије, Хрватске, Словеније и Аустрије и наставља се управо њиховом заједничком изложбом.