in

Predsednik: Privilegija što sam sa Meloni obišao Vinitaly

Predsednik: Privilegija što sam sa Meloni obišao Vinitaly

VERONA –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Veroni sa premijerkom Italije Đorđom Meloni sa kojom je obišao najprestižniji sajam vina Vinitaly 2023, gde su vina predstavili i izlagači iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

“Privilegija mi je i čast što sam sa Meloni i Edijem Ramom obišao Vinitaly”, naveo je predsednik na Instagram nalogu budućnostsrbijeav i naglasio da Srbija i region Balkana mogu da se ponose vinskom industrijom.

“Zato je veoma važno što su naša vina danas predstavljena na jednom od najvećih sajmova vina u Evropi”, naveo je predsednik.

Dodao je da je Srbija zahvalna Italiji na podršci na evropskom putu.

“Nastavljamo da jačamo našu saradnju u mnogim oblastima i sa radošću očekujemo da uzvratimo gostoprimstvo premijerki Meloni i njenom timu u Beogradu”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije sastao se sa predsednicom Vlade Republike Italije Đorđom Meloni na Sajmu vina u Veroni.

Vučić boravi u Veroni zajedno sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim povodom Međunarodnog sajma vina Vinitali 2023 na kojem se predstavljaju i brojni izlagači iz zemlja članica incijative Otvoreni Balkan.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /