in

Протести у Вогњу због фарме свиња

РУМА –

Да ли је у Руми на помолу еколошка катастрофа, на шта упозоравају мештани оближењег Вогња? Испуштање осоке са фарме свиња узнемирило је грађане, који су данас организовали протест испред фарме и затражили помоћ надлежних. Најавили су и нова окупљања док се проблем не реши.

Мештанима Вогња је „прекипело“ због проблема које годинама имају са фармом свиња која се налази недалеко од Шашиначке улице у том селу. Двочасовним протестом испред фарме послали су поруку власнику да овако даље не може.

Кап је прелила чашу прошлог петка када је дошло до испуштања осоке на околне оранице. Осока се разлила на земљиште, сељаци не могу да приђу њивама, а власник у телефонском разговору каже да је до тога дошло случајно, обећава и уградњу сепаратора како се проблем више не би понављао.

Невероватно да неко чији се годишњи приходи мере милионима евра, каже да су финанасије проблем, сматрају пољопривредници у Вогњу и траже гаранције за дато обећање.

Претходно су мештани, проблем пријавили и Општини Рума. На терен су тада послате надлежне инспекције како би се поднела пријава против извршиоца дела. Ако се проблем у међувремену не реши, нови протест биће идућег петка, најавили су организатори.