in

Реконструисан терен за мали фудбал у Бачком Градишту, на реду терен за баскет

Општина Бечеј у сарадњи са Министарством за спорт и омладину обезбедила је новац за ову инвестицију како би се мештанима села омогућили што бољи услови за бављење спортом и за квалитетно слободно време.

„Ово много значи Градиштанцима и зато смо се определили за овај пројекат који је вредан око 4,3 милиона динара. Од тога је 2,9 милиона издвојило Министарство за омладину и спорт, а остатак Општина Бечеј. Завршили смо овај пројекат и почели да размишљамо о томе да изградимо што више оваквих теренау општини Бечеј“, казао је председник општине Бечеј Драган Тошић.

Поред терена постављене су и трибине, а локална самоуправа планира да у наредном периоду постави мреже иза голова, расвету, среди терен иза трибина и изгради дечије игралиште.

„У Бачком Градишту ћемо изградити терен за баскет који се налази недалеко од православне цркве и који ће бити пресвучен тартаном. Биће постављен нови кош, расвета, тако да ће млади из Бачког Градишта имати један савремен терен за баскет, исто као и млади у Бечеју“, рекао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић.

Терен који је локална самоуправа реконструисала изграђен је пре тридесетак година и налазио се у веома лошем стању. Његовом реконструкцијом отворене су бројне могућности, које подразумевају и организовање разних спортских манифестација.

„Нама из ФК Војводина овај терен много значи. Ми у Бачком Градишту нисмо имали ниједан терен где омладина може да се скупи и да се организује нешто. Зато ће нам ово баш много значити“, рекао је председник ФК Војводина из Бачког Градишта Горан Кудрић.

ФК Војводина планира да на лето на новом терену организује шести по реду меморијални турнир „Милован Јовић“ 3 на 3. Поред тога, Бачкоградиштанци имају амбицију да направе велики турнир у малом фудбалу регионалног карактера.