in

Rekonstrukcija Informacionog centra na Fruškoj gori

Rekonstrukcija Informacionog centra na Fruškoj gori

NOVI SAD –

U planu je rekonstrukcija Informacionog centra na Fruškoj gori. Naime, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dva projekta. Prvi podrazumeva opremanje objekta Info centra, dok se drugi odnosi na izradu šesnaest ulaznih kapija u nacionalni park “Fruška gora”.

U planu je da novi Info centar bude po ugledu na slične lokacije u Evropi, potpuno modernizovan i u skladu sa svim potrebama turista. Iako dosadašnji kutak za informisanje posetilaca na Fruškoj gori poseduje kako izložbeni deo, tako i prostor za promociju edukativnog sadržaja, u cilju je da se pomenutim projektom ambijent dodatno unapredi.

screenshot, 2023, 04, 04, 19h28m06s297

Drugi projekat, koji se odnosi na izgradnju kapija na Fruškoj gori, značajan je zato što će svi posetioci već na samom ulazu u Nacionalni park dobiti početne informacije o bezbednom i adekvatnom boravku.

Pripreme za realizaciju radova još uvek su u toku, a tačan datum početka rekonstrukcije nije definisan. U svakom slučaju nakon modernizacije, pred nama je idealna lokacija za odmor, informisanje i bezbedno uživanje na Fruškoj gori.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /