in

Реновирано породилиште у Сомбору од данас ради пуним капацитетом

„На основу иницијативе, покренуте од стране градоначелника Сомбора Антониа Ратковића, за прикупљање средстава за опремање породилишта ОБ „Др Радивој Симоновић“, поједина предузећа директно су од добављача набављала опрему на основу консултација са запосленима на Одељењу за гинекологију и акушерство, истиче за РТВ в.д. директор Опште болнице др Драган Растовић. Растовић је објаснио да је међу тим компанијама и „Црвенка“ фабрика шећера, која је определила 269.040 динара и набавила операциону лампу „MAQUET LUCEA LED 50“, а која је у почетком јануара испоручена породилишту Опште болнице. Савремена, покретна лампа биће коришћена у рађаони у предрађаони нашег породилишта и значајно ће олакшати рад акушерима.

После скоро четири месеца паузе, у пуном капацитету почело је са радом породилиште Опште болнице „др Радивој Симоновић“. У овом сомборском породилишту годишње на свет дође око 1000 беба, а како за маме и бебе, тако ће и за медицинско особље рад у новим условима бити још бољи.

Др Драган Растовић, в.д. директор Опште болнице „др Радивој Симоновић“ у Сомбору каже: „Добили смо неке нове садржаје попут изолационе собе и апартмана, проширена је пријемна амбуланта, простор за отпуст беба и мајки, као и предрађаона. Такође имамо и простор где и отац може присуствовати порођају, комплетно је замењени су подови, плафони, нова вентилација и кондиционирање ваздуха не само за рађаону и предрађаону, већ и за операциону салу..“

Породилиште није било реконструисано преко двадесет година, а донацијама ће се набавити значајан део нове опреме и инвентара.

Др Драган Растовић, в.д. директор Опште болнице „др Радивој Симоновић“ у Сомбору истиче: „Захвалио бих се градоначелнику Сомбора Антонију ратковићу који је на нивоу Западнобачког округа организовао донаторску вечеру, а која је одржана пред Нову годину. Привредници су се одазвали и значајан део средстава издвојили за намену и набавку нове опреме и инвентара. У току је јавна набавка у организацији града Сомбора“.

Хуманитарном акцијом „За наше бебе“ новчана средства биће утрошена за набавку нове медицинске опреме и медицинског намештаја након окончања јавне набавке коју спроводи Град Сомбор.