in

Русија Шаље Немачкој доказе о масовним гробницама у Донбасу

„Ово је моја порука колегама у Министарству спољних послова Немачке: У вези са тврдњама канцелара Шолца да су изјаве о геноциду у Донбасу смешне, ми ћемо доказе о масовним гробницама у овом региону презентовати немачком руководству да их добро проучи“, навела је Захарова на свом Телеграм каналу.

Она је нагласила да Русија не може да објави те материјале, ни да их пошаље Вашингтону, зато што ће их „свака платформа одмах блокирати као недозвољен садржај“, преноси ТАСС.

„Упозоравам вас да ће овај садржај бити неподношљив чак и за оне који су видели све“, додала је Захарова.

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је данас на Минхенској безбедносној конференцији да термин геноцид не одговара ситуацији у Донбасу и окарактерисао такве изјаве као смешне.

Није на немачким лидерима да збијају шале са питањем геноцида

Одбацивање изјава Москве да је у Донбасу на делу геноцид и то речима да је то смешно, како је учинио немачки канцелар Олаф Шолц, неприхватљиво је, саопштило је данас руско министарство спољних послова, пренела је агенција Интерфакс.

„Није на немачким лидерима да се шале о питању геноцида“, цитирала је та агенција руско министарство.

Како је пренео Ројтерс, претходно је Шолц рекао да је смешна изјава руског председника Владимира Путина да Украјина спроводи геноцид у региону Донбаса.