in

Селаковић: Да грађани у што већем броју изађу на референдум

Према његовим речима, заокруживањем позитивног одговора на референдуму, градани ће рећи „да“ уређенијем правосуђу, а самим тим и дати најнепосреднији лични допринос прогресивним кретањима у нашем друштву.

Селаковић је за подсетио да је независност правосуђа демократска тековина и да уставним променама Србија не одговара само на захтеве процеса евроинтеграције, већ да прави важан корак у правцу ефикасније заштите права грађана и стварања функционалнијег институционалног система.

Министар је осудио, како је рекао, све покушаје стварања забуне код грађана када је реч о сврси референдума, јер се, наглашава, одлучује само и једино о важним променама у области правосуђа.

„Референдум у недељу ће, у правом смислу те речи, бити празник демократије, јер ће грађани бити у прилици да једним потезом оловке суштински унапреде своје друштво у једном важном сегменту“, поручио је министар.

Подршком бржем и ефикаснијем судству, његовој већој независности и одговорности, те већој самосталности и одговорности јавног тужилаштва ће, закључио је Селаковић, бити дата подршка учвршћивању владавине права у Србији, што је у несумњивом интересу и грађана и државе.