in

Шредер у Москви тражи приступ Путину, Берлин „пере руке“?

Портал „Политико“ известио је раније данас да бивши немачки канцелар Шредер борави у Москви, где планира да разговара са руским председником Путином у склопу посредничких напора за окончање сукоба у Украјини.

„Ово није било договорено са владом“, рекао је један од владиних извора, што је потврдио и други извор, преноси агенција Ројтерс.

Шредерова посета Москви долази након његових разговора у Истанбулу

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер борави у Москви где планира да разговара са руским председником Владимиром Путином у склопу посредничких напора за окончање рата у Украјини, пренео је данас портал „Политико“, позивајући се на изворе упознате са том материјом.

Шредерова посета Москви долази након његових разговора у Истанбулу са једним украјинским званичником, који је члан делегације те земље за мировне преговоре са Русијом, тврде исти извори за „Политико“.

Шредер, немачки канцелар од 1998. до 2005. године, већ дуже време се налази „под лупом“ због својих веза са руским компанијама, наводи агенција Ројтерс.

Он је у управном одбору руског нафтног гиганта „Росњефта“ и председник је одбора акционара компаније која је задужена за изградњу гасовода „Северни ток 2“.