in

Стојан Бербер један од добитника 58. Вукове награде

СОМБОР –

Културно просветна заједница Србије уручила је признања добитницима 58. Вукове награде, за нарочите доприносе у стваралачком раду, на ширењу културе, образовања и науке. Један од добитника ове значајне награде је и професор др. Стојан Бербер.

бербер, фото0

„Добијао сам награде у Сомбору, награде на нивоу Војводине, сада ми је стигла награда из Београда. Много ми значи, јер препознаје неке ствари које сам ја радио, да су квалитетне и да имају неки шири значај. Препознате су на нивоу Србије, јер те књиге које сам писао, а има их подоста, почев од Милоша Црњанског, преко Добрице Ћосића, до својих романа, остали су запажени. Стизале су награде од Удружења књижевника Србије, као и од Друштва књижевника Војводине, тако са ово не сматрам случајношћу, него једним нормалним ходом кроз живот“, рекао је Бербер.

Осим Вукове награде Стојан Бербер добитник је и Октобарске награде Града Сомбора, добио је награду за животно дело Академије Иво Андрић, Орден Његоша првог степена Републике Српске, награду Венац Лазе Костића као и многе друге.