in

Теретна возила више сати чекају на излазима из Србије

Како се наводи, теретњаци на излазу из земље чекају на Хоргошу пет, Келебији седам, Градини четири и по, Батровцима три и Шиду шест сати.

На наплатним станицама на аутопутевима у Србији, како је саопштено, нема задржавања возила.

Због радова на рехабилитацији аутопута Е-75, 10. и 11. новембра ће између 6 и 18 часова бити затворен саобраћај на петљи Мали Пожаревац у смеру Младеновац-Ниш, а алтернативни путни правац за возаче који се крећу у овом смеру обезбеђен је преко петље Врчин на линији Мали Пожаревац-Врчин-Ниш.

Из Путева Србије наводе да је услед одржавања аутопута Милош Велики од петље Љиг до тунела Бранчић за саобраћај затворена претицајна саобраћајна трака.

На деоници аутопута Е-75, петља Лесковац север-петља Грделица, због истражних радова од 9. до 11. новембра између 9 и 17 часова, доћи ће до измена у десној коловозној траци, а у зони радова ће се саобраћај одвијати слободном саобраћајном траком, у зависности од траке у којој ће се одвијати радови.

Саобраћај из Јошаничке Бање за Копаоник је због реконструкције пута обустављен до 15. новембра, а до Копаоника се може доћи алтернативним правцима, Биљановац-Рашка-Рудница-Копаоник и Крушевац-Брус-Брзеће-Копаоник.

На деоници од Рушња (Ибарска магистрала, код Кнез Петрол пумпе) ка Чачку, због санације клизишта у крајњој десној траци, саобраћај ће се до 15. новембра између 7 и 17 часова одвијати слободном, брзом, саобраћајном траком.

Код Младеновца и Лесковца радови на ауто-путу Е-75

Због радова на рехабилитацији, сутра и прекосутра, од 6 до 18 сати, за саобраћај ће бити затворена петља Мали Пожаревац, на ауто-путу Е-75, у смеру Младеновац – Ниш.

Алтернативни путни правац за возила која се крећу од Младеновца ка Нишу је преко петље Врчин, саопштило је Јавно предузеће „Путеви Србије“.

На ауто-путу Е-75, на деоници од петље Лесковац север до петље Грделица, од данас до 11. новембра, од 9 до 17 часова, у десној коловозној траци обављају се истражни радови за потребе рехабилитације пута.

Због тога ће за саобраћај бити затворена зауставна и возна/претицајна саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати у претицајној/возној саобраћајној траци, све у зависности у којој траци ће се одвијати радови.

Завршени су радови на санацији коловоза на деоници Баточина – Крагујевац и саобраћај је нормализован, додаје се у саопштењу.