in

У Панчеву током лета радови на више локација

Процват новоградње у насељу Тесла, близина шопинг центра и супермаркета утицали су на велику фреквентност саобраћаја у овом делу Панчева. Изградња кружног тока код Плинаре олакшаће кретање возила и повећати безбедност.

“Ми планирамо извођење радова у три фазе. С тим што нећемо имати заустављање саобраћаја у овом делу изузев у 3.фази на пар дана када будемо спајали подземне инсталације. Тренутно саобраћај се одвија у оба правца једино што није могуће искључење из улице Милоша Обреновића ка Војвођанском булевару,” каже Маја Витман, градска менаџерка Панчева.

Рок за завршетак изградње кружног тока је крај августа. До тада требало би да буду приведени крају и радови на Градском кеју.

“У току ове недеље кренуће поплочавање из правца Тамишког моста И радиће се каблирање подземних инсталација.Односно полагање електро каблова за постављање нових стубова јавног осветљења.Такође ћемо урадити И облагање валобрана ,направити прелепо шеталиште са пешачким И бициклистичким стазама И додатним мобилијаром,” додаје Витман

У току је реконструкција улице Цара Лазара у дужини од 1.410 метара, за коју је значајна средства издвојила Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине. Поред новог колоовоза постављају се обостране пешачко бициклистичке стазе, нове инсталације И јавна расвета. Улица ће имати више од 500 паркинг места а у плану је и комплетно озелењавање.

Приводи се крају И реконструкција Трга Краља Петра И најужег центра града.У току су радови у близини Музичке школе И Културног центра.Већ су инсталирана два дечија игралишта а у плану је постављање нових клупа И осталог мобилијара..

Већина радова требало би да буде завршена до почетка септембра.