in

U Srbiji danas hladno, vetrovito i uz intenzivan sneg

U Srbiji danas hladno, vetrovito i uz intenzivan sneg

Najjači intenzitet padavina očekuje se ujutro i pre podne uz značajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara u nižim predelima i do 50 cm na planinama, lokalno i više.

Duvaće jak severni i severozapadni vetar, što će u brdsko-planinskim predelima usloviti mećavu i stvaranje snežnih nanosa, dok će se u nižim predelima, naročito centralnog dela zemlje akumulirati veće količine vlažnog snega.

U Timočkoj Krajini, Vojvodini i na jugoistoku Srbije se uz sneg očekuje i kiša. Intenzitet padavine će posle podne i uveče oslabiti.

I u Novom Sadu ujutru i pre podne oblačno sa jakim snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Posle podne se uz sneg očekuje i kiša, a intenzitet padavina će oslabiti. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, od -1 do 2 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 11. aprila, biće hladno za ovaj period godine. U jutarnjim satima se do kraja sedmice očekuje lokalna pojava mrazeva (na 2 metra mestimično do -2 stepena, a pri tlu od -5 do 0 stepeni). U toku dana u sredu (05. aprila) oblačno, mestimično sa snegom, u centralnim i južnim krajevima uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na severozapadu Vojvodine uglavnom suvo. Severni i severozapadni vetar će posle podne kratkotrajno oslabiti, osim u Timočkoj Krajini gde će i dalje biti jak, povremeno olujni.

U četvrtak veći deo dana oblačno i suvo, a mešovite padavine (kiša i sneg) ponovo se očekuju uveče, noću i u petak, 7. aprila.

Padavine će biti slabog intenziteta, a severozapadni vetar u kratkotrajnom pojačanju. Zatim do kraja perioda sporadična pojava slabe kiše u nizijama i snega na planinama. Temperatura će biti u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /