in

У сусрет 38. Кобасицијади у Турији, организована промоција кобасице у Новом Саду

Од раних јутарњих часова бројни Новосађани окупили су се на Рибљој пијаци са жељом да пробају свеже, димљене и печене туријске кобасице. За ту намену организатори су припремили око две тоне. Док су неки посетиоци дошли да пробају кобасицу, други су дошли из знатижеље.

Кобасицијаду сваке године посети велики број туриста жељних да пробају чувену туријску кобасицу. Поред богатог музичког програма, манифестација ће имати и такмичарски карактер.

,,Први дан значи 25-ог имамо такмичење у прављењу кобасица. ту екипе могу да се пријаве, ко буде заинтересован да дође да се такмичи са нама Туријцима и да видимо ко прави бољу кобасицу, да ли ми или неко други. А ми смо убеђени да смо најбољи кобасичари и мислим да ћемо ми победити и однети, прво место остаће у Турији“, каже Жељко Попић, организатор Кобасицијаде у Турији.

Као и сваке године главна атракција биће кобасица дужа од два километра, која се сваке године продужава за један метар. Тако да ће се Туринци и ове године уписати у Гинисову књигу рекорда.