in

Удружење пензионера Новог Сада поносно на своје резултате

Са преко 25.000 чланова, у 44 месне организације са 401 активистом делимо ово признање, изјавио је председник Удружења пензионера Новог Сада, Момо Чоловић.

„Пре свега, осећам велику обавезу и одговорност да још више, успешније радимо и делујемо, пре свега у корист најстаријих суграђана. Подстрек за већу одговорност и очување свега онога доброг и позитивног што смо створили у свом радном веку“, каже Момо Чоловић, председник Удружења пензионера Новог Сада.

Основни правци рада и деловања у Удружењу пензионера су: захтев за поштовање закона о пензијско инвалидском осигурању, примена закона о социјалној карти, кажу у Удружењу.

„Такође, мислимо да треба дати даљу подршку једнократним помоћима које држава издваја за бољи социјални положај везано и за друга социјална давања“, истиче Чоловић.

Чоловић је нагласио да Град Нови Сад брине о старијим грађанима кроз више нивоа. На пример, до сада је издвојено преко 350 милиона динара за опремање 19 клубова пензионера и домова који се граде. Такође, једино у Новом Саду издваја се једнократна помоћ на годишњем нивоу за најугроженије пензионере.