in

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Lukašenko doputovao u Moskvu; Zelenski: Ako opkole Bahmut, donećemo odluke da spasimo vojnike

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Lukašenko doputovao u Moskvu; Zelenski: Ako opkole Bahmut, donećemo odluke da spasimo vojnike

23.57 – Nebenzja: Zapad snabdeva Ukrajinu oružjem, a krivi Rusiju za stradanje dece

Zapadne zemlje koje snabdevaju Ukrajinu naoružanjem krive Rusiju za situaciju u vezi sa decom u zonama sukoba u Ukrajini i pokušavaju da optuže Moskvu za “otmice” maloletnika, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja danas na neformalnom informativnom sastanku Saveta bezbednosti UN sazvanom na rusku inicijativu.

21.50 – Putin poželeo dobrodošlicu Lukašenku koji je doputovao u dvodnevnu posetu Rusiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin godine poželeo je dobrodošlicu svom beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku koji je danas doputovao u dvodnevnu posetu Rusiji.

21.32 – Varšava: Zelenski zahvalio Poljskoj na istorijskoj pomoći

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je tokom današnje posete Varšavi zahvalio Poljskoj na “istorijskoj pomoći”, ukazavši da zvanična Varšava pomaže da se oformi koalicija zapadnih sila koja bi obezbedila Ukrajini borbene avione, kao što je doprinela da se nabave tenkovi za ukrajinsku vojsku.

21.26 – Mađarska neće podržati odluke NATO koje dovode do direktnog sukoba sa Rusijom

Mađarska neće podržati nijednu odluku NATO, ni one koje budu donete na predstojećem samitu alijanse u julu, ukoliko te odluke vode ka direktnom sukobu sa Rusijom, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na sastanku šefova diplomatija članica NATO u Briselu.

17.21 – Lukašenko doputovao u radnu posetu Moskvi

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je u dvodnevnu radnu posetu Moskvi.

14.51 – Čavušoglu: Rat u Ukrajini okončati diplomatskim putem

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da je na sastanku ministara spoljnih poslova NATO-a ukazao na potrebu okončanja sukoba u Ukrajini diplomatskim putem.

11.46 – Habek: Nemačka ne sme da postane strana u ratu u Ukrajini

Nemački vicekancelar i ministar ekonomije Robert Habek, izjavio je danas da Nemačka ne sme da postane strana u ratu u Ukrajini.

11.22 – Poljska: Ministar poljoprivrede podneo ostavku zbog ukidanja carine na žito iz Ukrajine do 2024. godine

Poljski ministar poljoprivrede Henrik Kovalčik podneo je danas ostavku zbog besa poljoprivrednika, jer uvoz ukrajinskih žitarica utiče na cene u Poljskoj.

10.47 – Rusija traži hitno oslobađanje starešine Kijevo-pečerske lavre

Rusija je zatražila hitno oslobađanje mitropolita Pavla, starešine Kijevo-pečerske lavre i pružanje medicinske pomoci, izjavio je danas specijalni predstavnik ruskog ministra spoljnih poslova za saradnju u oblasti obezbeđenja prava na slobodu veroispovesti Genadij Askaljdovič.

10.36 – Španija šalje šest tenkova “leopard” u Ukrajinu u drugoj polovini aprila

Šest tenkova “leopard 2A4”, za koje se Španija obavezala da ih pošalje Kijevu, napustice zemlju u drugoj polovini aprila, saopštila je danas ministarka odbrane Margarita Robles, prenosi Rojters.

08.43 – Zelenski stigao u Poljsku, sastanci sa Dudom i Moravjeckim

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je danas u Poljsku, saopšteno je iz kabineta poljskog predsednika, prenosi Rojters.

07.33Ukrajinski udarni dron srušio se blizu nuklearke Zaporožje

Komandant jedinice Oružanih snaga Rusije koja obezbeđuje nuklearnu elektranu Zaporožje izjavio je da se ukrajinska udarna bespilotna letelica poljske proizvodnje srušila u neposrednoj blizini te nuklearke.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /