in

Uništen plastenik u Ratkovu – JMU Radio-televizija Vojvodine

Uništen plastenik u Ratkovu – JMU Radio-televizija Vojvodine

Slučaj su prijavili policiji, ali počinici do sada nisu pronađeni. osim štete na samom plasteniku, šteta je i izgubljena dobit jer se u dva plastenika godišnje proizvodilo 4 tone paradajza.

Stevići sada nisu sigurni hoće li nastaviti proizvodnju.

Ova dva plastenika na poljoprivrednom gazdinstvu porodice Stević iz Ratkova postavljena su pre pet godina i to sredstvima koja su namenski dobijena od Ministarstva poljoprivrede.

U njima se proizvodi paradajz i tako je trebalo biti i ove godine, ali su planovi Stevića osujećeni jer je nekoliko dana pre sadnje jedan od plastenika potpuno uništen.

Nenad Stević kaže da su problema imali i drugi vlasnici plastenika u selu, ali da to nisu prijavljivali policiji. Oni jesu.

Rasad koji je naručen, a trebalo je biti posađeno oko 2.000 struka paradajza, mora biti plaćen, što uvećava štetu koju ima ovo poljoprivredno gazdinstvo.

Sin Vladimir na koga se vode plastenici razočaran ovim što se desilo otiša je u Nemačku, a Nenad i njegova supruga još nisu sigurni mogu i nastaviti ovu proizvodnju, strahujući da se sličan vandalizam ne ponovi.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /