in

Вучић: Глас за независно правосуђе и самостално тужиластво

“Да ће гласати за суштински, истински независно правосуђе, самостално тужзлаштво”, рекао је Вучић новинарима након гласања.

Додао је да ћемо тиме сви на најбољи начин показати да осим изградње земље, и напретка у инфраструктури, можемо да побољшавамо друштво правећи још бољи амбијент за инветситоре, којима је правна држава кључни фактор када доносе одлуку где да улажу свој новац.

“И зато хвала свима који данас изађу на референдум”, рекао је Вучић, који је своје право искористио на бирачком месту на Новом Београду.

Приштина није изненађење, а Квинти, изгледа, личимо на идиоте

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да одлука Приштине да не дозволи Србима са КиМ да гласају на референдум није изненађење, с обзиром на константно малтретирање Срба, истичући да је дубљи проблем Квинта, пет земаља, којима, примећује, личимо на идиоте, будући да за Приштину нема никаквих санкција.

“Недозвољавање гласања у српским срединама на КиМ није изненађење имајући у виду све што Курти и његова влада раде – малтретирање, шиканирање Срба, слање специјалних јединица, прављење пунткова на 15 километара, шиканирање у свим енклавма… Али, мислим да су Срби јасно рекли шта желе и данас показали да је глас Срба са КиМ глас “да”, глас за Србију, а не за Куртија”, рекао је Вучић, коментаришући одлуку Приштине.

Он је, међутим, истакао да је проблем дубљи, а то је, каже, чињеница да неки у Квинти, коју чине САД, Велика Британија, Немачка Италија и Француска, ваљда мисле или им личимо на идиоте.

“Када то кажем, мислим у правом смислу те речи, јер они су у стању да позову Албанце на поштовање права, демократије, да се дозволи Србима гласање, али ако Приштина не дозволи, нећете чути ни реч протеста, а камоли акцију и санкције”, рекао је Вучић.

Он је указао и да би, да је нешто слично урадио Милорад Додик или Београд, према било коме на који начин, одавно уследиле санкције, а ми означени као “лоши момци”.

“Хвала им. Видели смо њихову забринутост. Све најбоље им желимо, а ово ће свакако имати далекосежне последице, мада не морају они све да знају, ни све да чују”, поручио је Вучић.

Председник је истакао и да је Београд уз свој народ на КиМ и са њим ће доносити све одлуке и у будућности.