in

Vučić: Nastaviću da se borim za narod na KiM pozivima na mir i razgovore

Vučić: Nastaviću da se borim za narod na KiM pozivima na mir i razgovore

Vučić je na pitanje novinara povodom navoda da večeras ističe rok za preregistraciju vozila na severu Kosova i Metohije i da li će KM tablice moći i dalje da se koriste na tom prostoru podsetio na izjavu portparola službe za spoljne poslove EU Petera Stana da sporazum Beograda i Prištine od 23. novembra nema postavljeni krajnji rok, niti datum isticanja, dodajući i da je EU rekla da je Srbija u pravu.

“Borimo se, radimo šta možemo, dobili smo danas potvrdu EU da smo mi u pravu, a da li je EU u stanju da privoli Kurtija da to uradi ili ne… Šta rade naši politički protivnici i njihovi medijski eksponenti, pokušavaju da vam kažu kada Kurti nešto jednostrano izvede i kada on sprovodi teror nad našim građanima, da za to nije Kurti kriv već Vučić, a kojim sredstvima da sprečim nasilje nad Srbima osim stalnim intenzivnim pozivima na mir, razgovore, dogovore, kompromise i sve drugo”, rekao je Vučić u Novom Pazaru odakle je počeo obilazak Raškog okruga.

On je upitao da li je njegova krivica što je na Jarinju i Brnjaku postavljeno ono što neki nazivaju graničnim, a neki administrativnim prelazom, podsećajući da je to učinjeno 2011. godine.

“Boriću se uvek i uvek ću biti uz naš narod i daću sve od sebe da pomognem našem narodu na KiM koji trpi svakako ogroman pritisak i politički i svaki drugi od vlasti u Prištini koji ne mogu zbog svojih internih stvari da objasne šta je to što moraju da urade pa svaki dan moraju da izlaze i govore protiv Zajednice srpskih opština, tablica i svega drugog”, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija ne može da promeni stav prištinskih vlasti i njihovo mišljenje, dodajući da ne razume gde je tu krivica naše države, jer je uvek samo rađeno ono što se može, svim srcem, snagom i energijom, a na kraju je stigla potvrda EU da je Srbija u pravu.

“Pa šta još tražite od mene, šta još očekujete od mene, od bilo kog predstavnika vlasti u Beogradu”, upitao je Vučić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /