in

Vučić sa delegacijom Senata Francuske o dijalogu Beograda i Prištine, širenju saradnje…

Vučić sa delegacijom Senata Francuske o dijalogu Beograda i Prištine, širenju saradnje…

“Srbija je ponosna na strateško partnerstvo sa Francuskom i na postignute rezultate u domenu ekonomske saradnje, rekao je Vučić i istakao važnost ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Govoreći o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je istakao da, kao i uvek do sada, ozbiljno i odgovorno pristupamo procesu, što smo i juče pokazali u Briselu usaglašavanjem Deklaracije o nestalim osobama, kao i konkretnim dogovorom o koracima za formiranje Zajednice srpskih opština.

Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci, kao i na inicijativi predsednika Emanuela Makrona o uspostavljanju Evropske političke zajednice, kao načina da zemlje, koje još nisu članice EU, izraze svoje mišljenje i stavove.

Članovi francuske delegacije su istakli da je njihova poseta izraz kontinuiranog interesa Francuske za Srbiju i Zapadni Balkan, kao jedan od prioriteta rada njihovog Odbora.

Ovom prilikom su naglasili opredeljenje za jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je sa delegacijom Senata Francuske, sa kojom se danas sastao u Palati Srbija, razgovarao o svim važnim pitanjima, od situacije u regionu i dijaloga Beograda i Prištine, do jačanja političkog dijaloga i širenja bilateralne i ekonomske saradnje, pogotovo u sferi novih velikih investicija.

Vučić je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” naglasio da je uloga Francuske u regionu od izuzetnog značaja, ne samo u tradicionalnom i istorijskom kontekstu, već i u smislu napora da se Zapadnom Balkanu da novi zamah na putu evrointegracija.

“Zahvalan sam na podršci Francuske u naporima koje naša zemlja ulaže u regionalno povezivanje, očuvanje stabilnosti i konstruktivnu saradnju na putu ka EU”, poručio je Vučić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /