in

Vučić sa ministrom za spoljne odnose UAE: Delimo zajedničku viziju razvoja

Vučić sa ministrom za spoljne odnose UAE: Delimo zajedničku viziju razvoja

“Poželeo sam srdačnu dobrodošlicu našem prijatelju šeiku Abduli bin Zajedu al Nahjanu. Za nas je ova poseta od najveće važnosti, ne samo zbog kontinuiteta u intenziviranju političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, već i zbog toga što je mudra i odgovorna politika lidera pozicionirala ovu zemlju u sam vrh država bez kojih je teško ili nemoguće doneti bilo koju važniju geopolitičku odluku”, napisao je Vučić na Intagram nalogu buducnostsrbijeav posle sastanka.

On je naveo da je posebno zahvalan na posvećenosti UAE jačanju odnosa sa Srbijom, a “pogotovo iskrenom prijatelju naše zemlje, Njegovom visočanstvu šeiku Mohamedu bin Zajedu na tome što nastavlja da sa nama deli viziju uspešne, moderne i bogate Srbije koja doprinosi brzom razvoju celog regiona”.

Vučić je dodao da je zbog toga sa velikim zadovoljstvom uručio poziv šeiku Mohamedu bin Zajedu da učini ogromnu čast i poseti Srbiju, ovoga puta kao predsednik UAE i uvek poštovani prijatelj.

“Ponosan sam na ovo prijateljstvo, strateško partnerstvo i zajedničku viziju razvoja naše zemlje, regiona i sveta”, istakao je Vučić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /