in

Вулин: Србија захвална Путину и поносна на Вучића

БЕОГРАД –

Србија је захвална Путину и поносна на Вучића, има и зашто, каже министар унутрашњих псолова Алаксандар Вулин и поручује: „Договор председника Путина и Вучића је доказ да пријатеље не треба губити ни због дневних интереса, ни због снаге оних који то од нас траже“.

Да је председник Вучић водио политику слепог сврставања уз резолуције Европске уније, да је слушао наређења и попуштао под притисцима, данас би Србија као и друге земље које су уводиле санкције Русији плаћала трошкове енергетске кризе, каже Вулин, који је и председник Покрета социјалиста.

„Политика војне неутралности и одбијање да се постане део антируске хистерије данас је још једном показала своју вредност. Председник Вучић је са председником Путином уштедео Србији 300 милиона евра директних трошкова, а још бар милијарду, јер ниједан инвеститор неће затворити свој погон због високих цена или несташице гаса. Александар Вучић је последњи слободни државник на Балкану, зато се његова реч слуша, а молба поштује. Србија је захвална Путину и поносна на Вучића, има и зашто“, изјавио је Вулин поводом договора о цени гаса који си постигли председници Србије и Русије у Сочију и великог успеха Србије и њеног председника.